fbpx

Количката е празна

Спортни стоки, туристическа екипировка и алпийско оборудване

Туристическа, алпийска и къмпинг екипировка

Онлайн магазин за туризъм и планински спортове

0885 827 824

shop@ex3m.bg

Black Diamond Deuter Easy Camp Osprey Petzl Robens Thermos Vango Victorinox Tashev

Най-продавани продукти

Ние сме уверени в качеството на продуктите, които предлагаме и се гордеем с почтеността на нашите услуги. За това предлагаме на нашите клиенти възможността да върнат или заменят закупения продукт в рамките на 14 дни, а ние ще им върнем парите. Всичко! И то без да задаваме излишни въпроси!

Едно от най-мотивиращите неща, когато стане въпрос за започване на тренировки, е купуването на нов спортен екип. Този мотивационен инструмент е доста ефективен при повечето хора, които искат да започнат тренировъчната си програма със стил. Има много повече неща, които трябва да се вземат под внимание, когато си избирате дрехи за спортуване, отколкото само това как изглеждат. Така че прибързаните решения може да ви костват пари хвърлени на вятъра.

Моторен парапланеризъм

Моторния парапланеризъм е сравнително нова форма аеродинамичен спорт. Той се разви сравнително бързо за кратък период от време и стана един от най-развитите в техническо отношение въздушни спортове практикувани днес.

Планинските преходи изискват да имате подходяща екипировка за планината, за да може да се изкачвате и преодолявате трудни терени през неблагоприятни атмосферни условия. Подходящите туристически обувки са съществен елемент за защитата на краката ви от външни влияния и за осигуряване на добро сцепление.

Видове въжета за катерене

Съвременните въжета за катерене, които се произвеждат от фирмите за алпийска екипировка притежават доста качества, за които дори не предполагаме. И има доста нюанси, които правят всяко едно въже малко по-различно от всички останали – като се започне от теглото и се стигне до физичните му характеристики. Ето защо си заслужава да се отделят няколко минути, за да прочете човек какви са различните опции, преди да направи своя избор.

Египетски курорти

Ако решите да прекарате ваканцията си в Египет, обикновено се налага да избирате между два морски курорта – Хургада или Шарм ел Шейх. И двете дестинации са много популярни, но Хургада е разположен в Африка, докато Шарм ел Шейх е на Синайския полуостров, който е част от Азия.

Спортното облекло през летните жеги

И в предишни статии сме засягали темата за облеклото и как трябва да се обличаме през различните сезони на годината и в различните атмосферни условия. Сега, когато всички сме подложени на големи жеги, темата за това какво да обличаме пак е актуална.

Ако си търсите добра силова и кондиционна тренировка, знам едно упражнение, което ще ви разцепи - Burpee. Няколко минути от него ще ви убеди, че може да достигнете страхотно съпротивление само с тежестта на тялото.

Първо нека започнем като обясним спецификата на упражнението burpee. То подготвят кондиционно цялото тяло. Това упражнение развива силата, експлозивността и издръжливостта.

Туризмът е любимо занимание за много хора. Обаче, откакто модерната електроника завладя света, много хора свикнаха да прекарват по-голяма част от времето си вкъщи, по-малка част от тях излизат сред природата и още по-малко пък излизат сред природата, ако нямат достъп до тези електронни джаджи, от които се опитват да избягат. Ето няколко причини защо туризмът сред природата е хубав и трябва да се практикува без да използвате обичайната електроника, както правите всекидневно.

Водолазно гмуркане, работа и плуване под вода се осъществява с технически средства позволяващи на човека да диша и получава необходимия за съществуването му кислород. Най-популярни за това са водолазните костюми, свързани с маркуч за непрекъснато подаване на въздух от повърхността или автономните скафандри, наричани акваланги, обезпечаващи запас от въздух за продължителен период от време (до 3 часа, в зависимост от дълбочината и потреблението).

Ако търсите идея какво да подарите на ваш приятел или познат, който е запален турист, то тогава това може да се окаже нелесна задача. За това ви предлагаме няколко уникални идеи, от които можете да се възползвате.

Показатели за водоустойчивост и дишаемост при дрехите

Производителите на облекло за спорт и туризъм обикновено използват две числа, с които описват водоустойчивостта и дишаемостта на материята, от която е произведено то. Първото е в милиметри [мм] и е показател за това колко устойчива на проникване на вода е материята. Може да я видите изписана като “10 000 мм” или “10k”, а значението и е, че ако поставите върху плата тръба с квадратно сечение с размери 1”х1” и започнете да я пълните с вода, може да я напълните на височина от 10 000 мм преди материята да започне да пропуска. Колкото е по-голямо това число, толкова по-водоустойчива е материята.

Скалното катерене не е по-различно от всяка друга дейност до толкова доколкото страха може да се окаже непреодолима бариера или ако бъде използван правилно, страхотен стимул, който да ви накара да изпитате незабравими емоции.

Контакти:

0885 827 824

shop@ex3m.bg