fbpx

Количката е празна

Спортни стоки, туристическа екипировка и алпийско оборудване

Туристическа, алпийска и къмпинг екипировка

Онлайн магазин за туризъм и планински спортове

0885 827 824

shop@ex3m.bg

Black Diamond Deuter Easy Camp Osprey Petzl Robens Thermos Vango Victorinox Tashev

Най-продавани продукти

Ние сме уверени в качеството на продуктите, които предлагаме и се гордеем с почтеността на нашите услуги. За това предлагаме на нашите клиенти възможността да върнат или заменят закупения продукт в рамките на 14 дни, а ние ще им върнем парите. Всичко! И то без да задаваме излишни въпроси!

Когато се разхождате навън в слънчев ден, има голяма вероятност слънчевите ултравиолетови лъчи да увредят очите ви. Това лъчение е доста опасно за тях. Ето защо е важно да носите слънчеви очила, за да ги предпазите от тези UV лъчи. Слънчевите очила имат способността да намаляват видимата светлина до поносими нива, докато UV лъчите увреждат зрението ви. Висококачествените маркови очила имат свойството да блокират слънчевите ултравиолетови лъчи и да предпазват чувствителните ви очи. Можете да купите такива очила дори и за децата си.

Хубаво е, че има голямо разнообразие от палатки, от които да избираш, но коя е тази, от която имате нужда? Има много фактори, които трябва да бъдат взети под внимание и ние с удоволствие ще ви помогнем да решите. Отговорите на няколко въпроса ще ви помогнат в избора. Първият от тях е:

Прогноза за времето в планината

Планините са много красиво и любимо на много хора място. Но в същото време могат да се окажат и негостоприемни и опасни за хората, които са неподготвени. От единия час до другия, от единия склон до другия, могат да настъпят драматични промени в атмосферните условия. Дали сте част от планирана и организирана експедиция или просто сте тръгнали на разходка в резултат на моментно решение, важно е да проверите прогнозата за времето.

Очила за плуване

Сигурно ви се е случвало да се гмурнете в басейна и очилата ви да се напълнят с вода? Или пък през  цялото време докато плувате да усещате болка от неудобството да ги носите? Ако когато излезете от басейна и очите ви са зачервени или пък около тях имате останал отпечатък от носенето на очилата, значи е време да вземете мерки и да направите нещо по въпроса. За целта ви предлагаме някои съвети, които ще ви помогнат в избора на очила за плуване.

Едно от най-добрите неща, които може да направите, за да си починете в нашата страна, е да излезете сред природата. Няма значение дали сте го правили милион пъти преди това или това ще ви е за първи път. Да сте екипирани с правилното туристическо оборудване е от съществено значение за това да прекарате добре сред природата. Когато се готвите да прекарате няколко дни на палатка е добре да направите списък с необходимото туристическо и къмпинг оборудване, от което ще имате нужда. Важно е да сте подготвени ако ще ходите някъде, където няма населени места наблизо.

Понякога може да е трудно да решиш какъв коледен подарък да вземеш. Ако пък човекът, за който е предназначен подаръка е турист, ето няколко идеи за подаръци предназначени за хора обичащи планината и пътуването.

Искате да поемете на път? Без значение дали ще го направите сами, с приятели, със семейството или с вашата половинка, на вас ви трябва място, което да посетите и мероприятия, в които да участвате. Ако още не сте решили какво да правите по време на следващото си пътуване, какво ще кажете за туристически преход с лагеруване? Сами по себе си туристическите преходи и лагеруването са приятни и забавни дейности, но когато ги комбинирате, тогава се получава най-добрата комбинация.

Видове котки за катерене

Сведения за използването на котки има още от 16-ти век. Те представлявали подкови от кон, които били закрепени за дървена или метална рамка и били използвани от овчарите в Алпите. По-късно, в началото на 20 век, Оскар Екенщайн създава десет-точкова конструкция, която Хенри Гривел произвежда за него. Няколко десетилетия по-късно, Лорън Гривел (синът на Хенри) прави подобрение, като добавя и предните два шипа към дизайна на котките и се получава това, с което сме запознати и днес като чуем за алпийски котки.

Зимна екипировка за планина

През зимата е студено, мрачно и да излизаш навън е толкова неприятно, камоли в планината. По-добре е да си стоиш вкъщи на топло и да зяпаш телевизия. Да бе! Я не на нас тия! Който е зиморничав, нека да се гуши на топло вкъщи, но ние обичаме приключенията и зимата е невероятен сезон, през който може да им се наслаждаваме колкото искаме. Природата е красива, а планината предлага невероятни гледки, когато е сгушена в снежната прегръдка. Просто всичко опира до правилната подготовка.

Седем неща, които могат да спасят живота ти в планината

Запален планинар ли си? Обичаш ли туристическите преходи, планинското колоездене, ските или някое друго спортно занимание, което да те извежда сред природата далеч от цивилизацията? Повечето от тези дейности могат да бъдат определени като екстремни спортове и при тях определено има някакъв риск в практикуването им. А питал ли си се какво ще правиш, ако се случи инцидент и се намираш насред нищото? Хубаво е ако имаш в себе си сандвич и бутилка вода, но това достатъчно ли е?

Gore-Tex е водоустойчива и дишаща материя, която е запазена марка на W. L. Gore and Associates. Била е изобретена съвместно от Уилбърт Л. Гор, Роуена Тейлър и синът на Гор – Робърт У. Гор. Робърт Гор получава Патент № 3,953,566 на 27 Април 1976 г. за пореста форма на политетрафлуороетилен (химичния състав на тефлона) с микроструктура характеризираща се с възли съединени с влакна. Робърт Горе и Самюел Алън получават Патент № 4,194,041 на 18 Март 1980 г. за “водоустойчив ламинат”. Заради своето изобретение Робърт У. Гор получава място в Националната зала на славата на изобретателите на САЩ през 2006 г.

Траверсите много често са едни от най-запомнящите катерачни предизвикателства и основната причина за това е трудното им осигуряване и триковото катерене. Трудностите се дължат на две основни причини - в първия случай е необходимо да използваме много дълги примки, за да се намалим триенето и пречупването на въжето, а във втория трябва да забравим за осигуряването и да изложим на опасност, както себе си, така и втория в свръзката.

Контакти:

0885 827 824

shop@ex3m.bg